Berichtgeving m.b.t. Coronavirus

 

De situatie rondom het Coronavirus (COVID-19) verandert met de dag. Wij volgen de adviezen en regels op van de overheid, het RIVM en brancheorganisatie HISWA-Recron. Op deze pagina houden we u op de hoogte van ontwikkelingen en eventuele maatregelen die Zeilschool De Stipe aangaan.

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op:

 

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

 

Update 28-05-2020:

Vanaf 1 juni a.s. mogen meerdere huishoudens in een accommodatie verblijven, mits elk huishouden de beschikking heeft over eigen toegewezen sanitair en slaapvertrek. De leden van de afzonderlijke huishoudens moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. 

 

Update 11-05-2020:

De basisscholen zijn weer deels geopend en als we het virus onder controle houden worden de corona-maatregelen in stapjes versoepeld. De 1,5 meter-regel blijft en tot en met 1 juni is de maximale toegestane groepsgrootte 10 personen.

Per 2 juni is de maximale groepsgrootte 30 personen. Vanaf die datum is het voor kleine groepen weer mogelijk om bij ons te verblijven, mits er per huishouden een eigen douche en toilet beschikbaar is.

 

Lees meer over het stappenplan op de website van de Rijksoverheid.

 

Update 01-04-2020:

Tijdens de persconferentie gisteravond, van Minister-president Rutte en Minister de Jonge, werd duidelijk dat de coronamaatregelen verlengd worden tot 28 april. Hoe de situatie dan is, is nog onzeker. Onze accommodaties zijn gesloten tot in ieder geval na de meivakantie. Uiterlijk 21 april krijgen we een nieuw bericht van de overheid over het wel/niet verlengen of aanpassen van de maatrgelen

 

Update 27-03-2020:

Dinsdag 31 maart as. staat er een persconferentie gepland waarin de overheid aan zal geven hoe Nederland verdergaat met de bestrijding van het coronavirus. Het gaat om de maatregelen die tot 6 april gelden. 

"We kijken hoe we ervoor staan en wat het betekent voor die maatregelen", zei premier Rutte in een kort persmoment.

 

Na de persconferentie verwachten wij ook meer duidelijkheid te kunnen geven over de gevolgen die er zijn voor iedereen die een reservering heeft gemaakt met aankomst vóór 1 juni 2020.

 

Update 24-03-2020:

De overheid heeft verscherpte maatregelen genomen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Alle bijeenkomsten - ook met minder dan 100 mensen - worden verboden tot 1 juni in plaats van 6 april. Dit heeft gevolgen voor iedereen die voor een reservering heeft gemaakt met een aankomst voor deze datum.

Op dit moment wordt er (in samenwerking met branchevereniging Hiswa-Recron) hard gewerkt aan een oplossing om te voorkomen dat u uw eventuele vooruitbetaling kwijt bent en wij onze diensten kunnen blijven aanbieden. Hier hebben we echter even tijd voor nodig en vragen hiervoor uw begrip.

 

Lees meer over de aangescherpte maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

 

Update 17-03-2020:

Tot en met 6 april worden er geen activiteiten georganiseerd in de zeilschool en worden er geen grote groepen ontvangen op ons terrein of in de accommodaties. We gaan ervan uit dat vanaf dan de activiteiten in de zeilschool en schoolreizen gewoon door kunnen gaan.